FIVE SATURDAYS: Nov 5, Nov 12, Nov 19, Dec 3, Dec 10
Class time: 1:00 – 5:30pm
Cost: Early Bird Registration by Sept 15 $229 includes text.
After Sept 15: $265 includes text.
PRE-REGISTRATION REQUIRED BY OCT 30th.
This interactive class series is Ananda’s most comprehensive study of yoga principles, intended for anyone who wants to understand Yoga—and life—more deeply. It is also the second step required for initiation into the Path of Kriya yoga as brought by Paramhansa Yogananda.
The course is based on the book, The Art and Science of Raja Yoga by Swami Kriyananda, based on the teachings of Paramhansa Yogananda.
Each class starts experientially with Yogananda’s Energization exercises followed with a short yoga postures session suitable for all experience levels, leading into pranayama & meditation. After a short break, we will explore the philosophy behind it all. Taught by a variety of teachers each with 20 years experience or more in practicing and presenting these teachings.
Sat. Nov 5 : Energy & Magnetism
(Mark & Linda)
Sat. Nov 12 : History & Paths of Yoga
(Mark & Supriya)
Sat. Nov 19 : Eight-Fold Path & Yamas/Niyamas
Sat. Dec 3 : Chakras
(Mark & Maitri)
Sat. Dec 10: Affirmations
Time of classes:
4 Classes: 1:00pm – 5:30pm
5th Class: 1:00pm – 4:00pm
Flow of each class:
1:00pm Energization: 30min
1:30pm Hatha Yoga: 20min
1:50pm Meditation + Chant: 30min
2:20pm Break: 10min
2:30pm Philosophy Class: 80min
3:50pm Longer Break: 20min
4:10pm Philosophy Class: 80min
END: 5:30pm (class 5: END: 4:00pm)
Questions? email Supriya@anandadallas.org
(please note: class has a minimum registration requirement of four participants)
Please note all workshops and classes are non-refundable. Credit for future classes can be applied to account if at least a 24 hr notice is received. Thank you.